Bekijk alle artikelen

Twee roltrappen spoortunnel Delft

Bijzonder bezoek in Delft op maandag 5 en dinsdag 6 juni. De indrukwekkende Gottwald kranen van Strukton doken de spoortunnel in met een belangrijke missie: het plaatsen en hijsen van twee nieuwe roltrappen. Dit bezoek markeert een belangrijke stap in de afbouw van het station Delft.

Uitbreiding spoortunnel en vernieuwing van station Delft

De spoortunnel in Delft onderging een uitbreiding in 2018 met een extra tunnelbuis. In opdracht van ProRail zijn wij, Strukton verantwoordelijk voor het voorzien van deze nieuwe tunnelbuis van spoor, bovenleidingen, perrons, tunneltechnische installaties en andere systemen. Het nieuw aangelegde perron wordt vervolgens naadloos verbonden met de bestaande stationshal. Deze omvangrijke vernieuwing van station Delft maakt deel uit van het programma hoogfrequent spoor (PHS) Rijswijk-Rotterdam. Met dit programma werkt ProRail aan het aanpassen van het spoor, zodat er acht intercity’s en zes sprinters per uur in beide richtingen kunnen rijden. De geplande oplevering van de vernieuwde station Delft staat gepland voor 2024.

PHS Rijswijk-Rotterdam

Gottwald kranen van Strukton tillen roltrappen in spoortunnel

De inzet van de Gottwald kranen van Strukton toont het vakmanschap en de technische expertise die vereist zijn voor complexe projecten. Het hijsen van de roltrappen in de spoortunnel vergt zorgvuldige planning en uitvoering om ervoor te zorgen dat alles veilig en nauwkeurig verloopt. De roltrappen werden aangevoerd met een vrachtwagen. De twee kranen hesen de roltrap vervolgens in de roltrapbak: een precisiewerkje.

Op weg naar voltooiing van station Delft

Wij hebben voor PHS Rijswijk-Rotterdam al veel werk gedaan. Onder andere hebben we sporen, bovenleidingen en perrons gebouwd en verplaatst, brugdelen ingehesen, een onderdoorgang gerealiseerd, een overweg opgeheven en het beveiligingssysteem aangepast. Dit alles in een veel kortere doorlooptijd dan aanvankelijk gepland. Ook realiseerden wij met Delft Campus het eerste energieneutrale station van Nederland.

Met elke voltooide taak en elke geplaatste roltrap komt de voltooiing van station Delft steeds dichterbij. In opdracht van en in samenwerking met ProRail werken wij samen aan de transformatie van dit belangrijke knooppunt, met als uiteindelijk doel om reizigers een comfortabele, moderne en goed bereikbare stationervaring te bieden. Het is een indrukwekkende prestatie dat deze ingrijpende vernieuwingen worden gerealiseerd met minimale hinder voor de reizigers.

Meer recent nieuws

Artikel

Circulair leren en groeien

Lees meer
Lees meer over Circulair leren en groeien

Artikel

Best Presterende Bouwplaats Award voor project PHS Rijswijk-Delft Campus

Lees meer
Lees meer over Best Presterende Bouwplaats Award voor project PHS Rijswijk-Delft Campus

Artikel

Nieuwe tunnel A2/N2 in Eindhoven officieel geopend

Lees meer
Lees meer over Nieuwe tunnel A2/N2 in Eindhoven officieel geopend
Al onze verhalen