Bekijk alle artikelen

Nieuwe tunnel A2/N2 in Eindhoven officieel geopend

Op maandag 2 oktober hebben minister Mark Harbers (Infrastructuur en Rijkswaterstaat) en de Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers (Brainport en Eindhoven Noordwest) de nieuwe tunnel onder de A2/N2, en daarmee de gehele nieuwe wegenstructuur in Eindhoven Noordwest, officieel geopend. De wegenstructuur in dit gebied is de afgelopen jaren onder handen genomen om de bereikbaarheid van regio Brainport Eindhoven en bedrijventerreinen te verbeteren én om files te verminderen. Strukton heeft samen met gemeente Eindhoven de derde fase van de wegenstructuur in Eindhoven Noordwest aangelegd. Deze derde fase bestaat uit de nieuwe onderdoorgang onder de A2/N2.

Wethouder Steenbakkers: “Ik ben trots dat we vandaag samen met de minister het sluitstuk van de nieuwe wegenstructuur in Eindhoven Noordwest hebben geopend. Met de aanleg van de fietsbrug, extra wegen én de nieuwe tunnel is er de afgelopen jaren keihard gewerkt aan het verbeteren van de bereikbaarheid voor onder andere het autoverkeer in Noordwest. Noodzakelijk, want de groei van Eindhoven gaat onverminderd door. Zo ook Eindhoven Noordwest, met onder meer de verdere ontwikkeling van de Brainport Industries Campus. Een goed wegennet voor alle weggebruikers, dat klaar is voor de toekomst, is daarbij van groot belang.”

Minister Harbers: “Het is een feestelijke dag voor Eindhoven. Ik ben blij dat ik vandaag samen met wethouder Steenbakkers deze tunnel mag openen. Met deze tunnel is Eindhoven weer een stukje bereikbaarder geworden. En dat is belangrijk voor een regio die groeit, die nieuwe bewoners verwelkomt, met een groeiende industrie, een vliegveld. Allemaal redenen waarom we hard blijven werken aan, en investeren in de bereikbaarheid van Eindhoven. Ik ben blij dat we daar samen, met de gemeente en de provincie, de schouders onder zetten.”

Nieuwe wegenstructuur Eindhoven Noordwest

In 2019 zijn de werkzaamheden rondom de nieuwe wegenstructuur gestart. Verdeeld over drie fases zijn verschillende projecten uitgevoerd. Met de realisatie van de onderdoorgang onder de A2/N2 (gestart in 2021), die Strukton heeft gerealiseerd in een bouwteam samen met gemeente Eindhoven, is de derde en laatste fase van de wegenstructuur in Eindhoven Noordwest afgerond. De nieuwe onderdoorgang verbindt de Dirk Noordhoflaan met de bestaande rotonde aan de Mispelhoefstraat en Goederen Distributie Centrum (GDC) Acht. Zo ontstaat een betere verbinding met de op- en afritten naar de A58 in Best in de richting Tilburg en is GDC Acht minder afhankelijk van alleen de A2/N2. Vanaf dinsdag 3 oktober is de tunnel geopend voor (vracht)auto’s en ander gemotoriseerd verkeer.

Open dag zondag 1 oktober

Tijdens de open dag van de onderdoorgang onder de A2/N2 op zondag 1 oktober, namen meer dan 2.500 mensen de kans om een laatste keer te fietsen, wandelen, steppen en skaten onder de snelweg. Vanaf nu is de tunnel open voor (vracht)auto’s en ander gemotoriseerd vervoer.

Meer zien van dit project?

Artikel

Open dag onderdoorgang A2/N2 Eindhoven

Lees meer
Lees meer over Open dag onderdoorgang A2/N2 Eindhoven