Bekijk alle artikelen

Het sluitstuk van de F35 in Enschede

Fietsers kunnen vanaf eind 2023 over de F35 rechtstreeks van station Hengelo naar station Enschede. Een flinke mijlpaal dus. Strukton start half november met de werkzaamheden aan de F35. Dan beginnen de voorbereidingen voor de fietsbruggen en het verhoogde fietspad over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel.

Veiliger voor fiets én auto

De fietsbrug en het verhoogde fietspad leiden veel fietsverkeer straks over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel heen. Dat betekent dus minder fietsers die vanaf de Spoordijkstraat deze straten oversteken. Dat is veiliger voor de fietsers van en naar het centrum, maar ook voor de automobilisten op de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel. Wethouder mobiliteit Marc Teutelink: “Als fietsstad zeggen we: “Op de fiets is het leuker”. In recordtempo zijn we straks snel én veilig, langs een prachtige route, op onze bestemming. Ik hoop dat meer mensen zo sneller voor de fiets kiezen. Dat geeft dan weer ruimte op de weg aan mensen die echt met de auto moeten”.

Wethouder mobiliteit Marc Teutelink: “Op de fiets is het leuker”.

Samenwerking

Het afgelopen jaar heeft het team van de gemeente Enschede en Strukton in bouwteam gewerkt aan het ontwerp en projectvoorbereiding van de F35 en zijn we begin deze maand tot een realisatieovereenkomst gekomen. In bouwteam hebben we optimaal gebruik gemaakt van elkaars kennis en kunde. Van het ontwerpen van de fietsbruggen en wegtracé, het uitwerken van de (verkeers)maatregelen en werkmethodieken en de communicatie met de omgeving. In november 2022 starten we met de uitvoeringsperiode en werken we in samenwerking verder aan dit mooie fietsproject.

De F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer

De F35 is een fietssnelweg die loopt van Nijverdal naar de Duitse grens. Er zijn zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. Deze fietssnelweg loopt ongeveer gelijk aan de autosnelweg A35. De F35 is altijd 4 meter breed. Ook kom je weinig kruisingen tegen. Strukton realiseert het deel tussen Hengelo en Enschede. 

Animatie

Contactpersoon

Jan Hendrik Fischer

Manager Klant & Markt


0625019422

Meer mooie 'fiets'projecten van Strukton

Artikel

De langste fiets- en voetgangersbrug van Europa

Lees meer
Lees meer over De langste fiets- en voetgangersbrug van Europa

Artikel

Utrecht krijgt langste regenboogfietspad ter wereld

Lees meer
Lees meer over Utrecht krijgt langste regenboogfietspad ter wereld

Kom ook in contact met ons zusterbedrijf Unihorn

In dit project heeft Unihorn een belangrijke bijdrage geleverd in de bouwteamfase. Denk hierbij aan ontwerp, ontwikkeling van animaties en BIM 360.

Klik hier voor Unihorn