Bekijk alle artikelen

Aan de slag met laatste drie contracten PHS Rijswijk-Rotterdam

Op woensdag 22 juni plaatsten wij onze handtekening op de laatste drie contracten binnen het omvangrijke project PHS Rijswijk-Rotterdam. We lopen al een tijd rond op het project en zijn er ontzettend trots op dat we het ook mogen afronden. Vol energie gaan we voor ProRail aan de slag op emplacement Rotterdam en de tunnel van station Delft. Op naar acht intercity’s en zes sprinters per uur in beide richtingen!

Op emplacement Rotterdam gaan we wissels, bovenleiding en perrons vernieuwen, zodat treinen er straks sneller kunnen aankomen en vertrekken. Verder gaan we het spoorsysteem in de tunnel van station Delft afbouwen. In 2015 deden we dat al in de eerste twee tunnelbuizen. Dat we nu ook het spoor, het perron, alle systemen en de tunneltechnische installaties in de andere twee tunnelbuizen mogen aanleggen is voor ons extra bijzonder.

Wat we al hebben gedaan

Wij hebben al veel werk gedaan voor PHS Rijswijk-Rotterdam. Sporen, bovenleidingen en perrons gebouwd en verplaatst. Brugdelen ingehesen. Een onderdoorgang gerealiseerd. Een overweg opgeheven. Het beveiligingssysteem aangepast, in een veel kortere doorlooptijd dan aanvankelijk gepland. En als kers op de taart het eerste energieneutrale station van Nederland gebouwd. En dat alles met minimale hinder voor de reiziger.

Alle contracten gegund: Edward Ruiter (ProRail), Ben Steehouwer (Strukton), Martin Bos (Strukton) en Hans Versteegen (ProRail) maken de cirkel rond.

Gerelateerd nieuws

Artikel

Unicum in Nederland: energieneutraal treinstation in Delft

Lees meer
Lees meer over Unicum in Nederland: energieneutraal treinstation in Delft

Artikel

Complexe en spectaculaire operatie Rijswijk succesvol uitgevoerd

Lees meer
Lees meer over Complexe en spectaculaire operatie Rijswijk succesvol uitgevoerd

Artikel

Feestelijke opening spooronderdoorgang RijswijkBuiten

Lees meer
Lees meer over Feestelijke opening spooronderdoorgang RijswijkBuiten

Artikel

Werken volgens plan… Wie wil dat nou niet?

Lees meer
Lees meer over Werken volgens plan… Wie wil dat nou niet?

Artikel

Spoorsector geeft eerste draai aan megaproject Rijswijk – Rotterdam

Lees meer
Lees meer over Spoorsector geeft eerste draai aan megaproject Rijswijk – Rotterdam

Het project

Met het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam past ProRail het spoor zodanig aan dat op dit traject per richting acht intercity’s en zes sprinters kunnen rijden.

Check de ProRail site