Heavy rail

Grootschalige spooraanpassingen zijn een kolfje naar ons hand. Denk aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) of omvangrijke bereikbaarheidsprojecten die ProRail op de agenda heeft staan.

Grootschalige spooraanpassingen zijn een kolfje naar ons hand. Denk aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) of omvangrijke bereikbaarheidsprojecten die ProRail op de agenda heeft staan. De verbreding van het spoor leidt dan tot vele civiele aanpassingen die we in z’n geheel kunnen oppakken.

 

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS)

Zo hebben we voor PHS tussen Rijswijk en Delft Zuid gezorgd voor spoorverdubbeling en betere seinen. We bouwden Station Delft Campus, het eerste energieneutrale station van Nederland, met een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Overweg ’t Haantje in Rijswijk kreeg een nieuwe onderdoorgang vanwege veiligheid en doorstroming en de spoorbrug over de Kerstanjewetering is vervangen door een bredere constructie. Dankzij 4D-planning hebben we de treinvrije periodes optimaal benut. Dankzij een slimme fasering en uitvoeringsmethode hebben we de overlast voor de reizigers op station Delft Campus met 1,5 jaar verminderd.

Project Groningen Spoorzone

Een ander prachtig voorbeeld is het project Groningen Spoorzone om de spoorcapaciteit te vergroten en de OV-verbinding met de stad te verbeteren. We zorgden met al onze specialismen voor een nieuw opstelterrein en extra en langere perrons, voor een extra spoor en het doorkoppelen van sporen. Bovendien namen we het nieuwe busstation met een bustunnel voor onze rekening, evenals de ondergrondse fietsenstalling, de fietstunnel en de ondergrondse voetgangerspassage.

Design & build-projecten als dit zijn een technische en logistieke puzzel met veel aandacht voor ontwerpoptimalisatie, veiligheid, duurzaamheid en hinderbeperking. Denk aan een zorgvuldig uitgestippelde aanvoerroute, duurzame energievoorzieningen op de bouwplaats, hergebruik van grond en gerecyclede spoorballast.

Martin Bos

Directeur Rail-Civiel


+31 6 53379445

Onze mooiste projecten binnen Rail-Civiel

Project

Een betere, duurzamere én veiligere doorstroom rondom Delft en Rijswijk

Lees meer
Lees meer over Een betere, duurzamere én veiligere doorstroom rondom Delft en Rijswijk

Project

Groningen station klaar voor meer reizigers

Lees meer
Lees meer over Groningen station klaar voor meer reizigers

Onze andere specialismes in Rail-Civiel

Pagina

Lightrail

Lees meer
Lees meer over Lightrail

Pagina

Onderdoorgangen

Lees meer
Lees meer over Onderdoorgangen