Bekijk alle projecten

Met verschillende partijen bouwen aan het Havenkwartier in Zeewolde

Een compact project dat alle facetten van civiele bouw bevat

Een succesvolle samenwerking; meer kwaliteit dankzij kennisgroei

Woongebied het Havenkwartier wordt een van de nieuwe woonwijken met een haven en woningen op dijkniveau. Strukton Civiel zorgt samen met haar partners voor het ophogen van de bouwlocatie, een nieuwe vaarroute met een schutsluis en keersluis en de wegeninfrastructuur.

Optimale total cost of ownership

Strukton Civiel is hoofdaannemer van dit project en verantwoordelijk voor het totale projectmanagement, het betonwerk en de wegenaanleg. Strukton Systems verzorgt de elektrotechnische besturingsinstallatie van de sluizen en bruggen.

Heuvelman-Ibis doet het grondwerk en zware damwanden, Van Heteren Weg- en Waterbouw legt de vaarroute aan. Machinefabriek Rusthoven is verantwoordelijk voor de beweegbare stalen bruggen, houten sluisdeuren, bewegingswerken en bijkomende onderdelen.

Soepele samenwerking

De soepele samenwerking, in de tenderfase, ontwerpfase en realisatie fase, onderling en met de opdrachtgever zorgt voor effectief én plezierig werk. Dit project is een uniek voorbeeld dat samenwerken succesvol kan zijn door op gelijkwaardig niveau de projectdoelen te bereiken. Onder het mom van twee weten nu eenmaal meer dan één en door strategisch samen te werken hebben we onze opdrachtgever meer expertise kunnen bieden dan alleen onze eigen kennis en vaardigheden. We hebben met onze partners de krachten gebundeld en daarmee voldaan aan een duurzaam, onderhoudsarm en toekomstbestendig systeem met een optimale total cost of ownership.

Van binnendijks aanleggen naar buitendijks resultaat

De nieuwe dijk, sluizen, bruggen en vaarroute worden allemaal binnendijks, op het droge, aangelegd. Als alles klaar is, wordt de oude dijk opengebroken en kan het water naar binnen stromen. Het resultaat: een woonwijk in de stijl van een oud Zuiderzeestadje rondom de schutsluis, met huizen aan het water. De bewoners varen straks met hun bootje zo het Wolderwijd op.

Totaal film Havenkwartier Zeewolde

Meer lezen?

Project

Dijkversterking Neer

Lees meer
Lees meer over Dijkversterking Neer

Project

Weerwaterbrug Almere

Lees meer
Lees meer over Weerwaterbrug Almere

Project

Overnachtingsplaatsen Beneden-Lek in Bergambacht

Lees meer
Lees meer over Overnachtingsplaatsen Beneden-Lek in Bergambacht
Al onze projecten