Bekijk alle artikelen

De grondstoffen raken op, wij gebruiken ze opnieuw 

Precies een week geleden waren onze grondstoffen voor dit jaar op*. De urgentie is hoger dan ooit om duurzaam te handelen. En dat gaan we doen. We hebben een officiële GO gekregen van Rijkswaterstaat om het eerste circulaire viaduct daadwerkelijk te realiseren op locatie Daelderviaduct over de A76.

Het circulaire viaduct gaat gerealiseerd worden door het consortium van Strukton Civiel, Antea, GBN en Nebest. Met het initiatief ‘Closing the Loop’ krijgen ‘legoblokken’ uit bestaande kunstwerken dezelfde functie in een nieuw object: een tweede leven dus. Voor het ‘nieuwe’ Daelderviaduct wordt gebruik gemaakt van twee viaducten die gesloopt zullen worden om plaatst te maken voor het nieuwe circulaire viaduct. Het gaat om een viaduct uit 1938 en een viaduct uit 2005 ter plaatse.

Dit sluit naadloos aan bij Sustainable Development Goal 12 (SDG 12). Door duurzamer gebruik van grondstoffen worden we er minder afhankelijk van, verkleinen we onze voetafdruk en houden we de aarde leefbaar.

* Dinsdag 12 april was het Dutch Overshoot Day. De daag waarop we in Nederland net zoveel grondstoffen hebben gebruikt als wat de aarde in één jaar tijd kan opbrengen en aan geproduceerde afvalstoffen kan verwerken.

 

Praat hierover verder

Oscar Vos

Senior Projectmanager


+31 6 53462174

Meer weten?

Lees verder en verkrijg meer informatie over het innitiatief 'closing the loop'.

Closing the Loop

Nog niet uitgelezen?

Artikel

Als kleine gemeente kun je ook grote stappen zetten in duurzaamheid

Lees meer
Lees meer over Als kleine gemeente kun je ook grote stappen zetten in duurzaamheid

Artikel

Comfortabel en duurzaam zitten op de BioBased banken bij Schiphol

Lees meer
Lees meer over Comfortabel en duurzaam zitten op de BioBased banken bij Schiphol