Bekijk alle artikelen

"We werken samen als partners vanuit opgebouwd vertrouwen"

USG Industrial Utilities verzorgt de inkoop, productie, distributie en verkoop van elektriciteit, stoom, technische gassen, stikstof, lucht en water voor bedrijven op industriecomplex Chemelot in Sittard-Geleen. Binnen het Strukton specialisme Industriebouw is USG een belangrijke opdrachtgever. Na 35 jaar bij het bedrijf gaat USG-inkoper Henny Poulissen in december 2022 met (vroeg)pensioen. Bij zijn vorige werkgever Chemelot werkte Henny als inkoper ook al met Strukton aan onder andere de riool- en (blus)waterleidingen op het Limburgse industrieterrein. De mijlpaal van zijn pensioen is aanleiding om na een jarenlange samenwerking stil te staan bij zijn ervaringen met Strukton.

Veiligheid op hoog niveau

Henny Poulissen: “De samenwerking met Strukton gaat al ver terug. Eerder was dat met de regionale Strukton bedrijven Rasenberg Infra en Reef Infra en daarvoor nog Renex. De samenwerking is steeds goed geweest. Op de locaties waar wij werken is het niveau van veiligheid hoog en dat is hoe langer hoe meer aangescherpt. Veiligheid kost geld én moet je niet onderschatten. Strukton heeft daar goed op geanticipeerd. Naast veiligheid heeft Strukton voor mij een pré in vakmanschap. Ze hebben belangrijke knowhow van het werken op industriële sites en de toegepaste technieken en materialen. Samen hebben we heel veel riolen gelegd, waaronder een groot persriool. Een ander project dat er voor mij uitspringt in kwaliteit is de vervanging van kanaal- en bluswaterleidingen.

Van kijken leer je ook. De vakman staat in de overall en niet voor de klas.

Blijven ontwikkelen

Strukton is voor mij een bedrijf waar mensen de goede kennis en kunde hebben. Het vakmanschap is er in de loop van de jaren alleen maar op vooruit gegaan. Er is aandacht voor opleiding. Dat is belangrijk, want stilstand is achteruitgang als de hele wereld in verandering is. Kijk naar de technieken die toegepast worden of het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, maar ook bijvoorbeeld de ideeën over roken. Met opleiding verdien je veel en van kijken leer je ook. De vakman staat in de overall en niet voor de klas. Vakspecialisten die bezig zijn met hun werk zijn een positieve inspiratie. Een aandachtspunt dat we steeds herhalen is planning. Als een werk uitloopt in de industrie, dan brengt dat hoge kosten met zich mee door stilstaande fabrieken. Daar hameren we dus echt op, van de planning hangt heel veel af en uitlopen is geen optie.

Het maken van projecten is een wij-verhaal: projectleider, team van de aannemer en inkoper.

Een echte partner

Strukton is een echte partner met een open houding waarmee we samenwerken in het totaal van een project. We hebben onderling vertrouwen opgebouwd, de insteek is praktisch en vanuit Strukton gaan ze actief in gesprek waar er nog kansen liggen om te verbeteren. Wij hebben een strakke procedure voor het beoordelen van aanbiedingen bij de uitvraag van een nieuw project. Onderdeel daarvan is dat we de aannemers uitnodigen om hun offerte te bespreken. Het gespreksverslag wordt onderdeel van het contract. We willen zeker weten dat we de goede partij selecteren, dat alles duidelijk is en het project vanuit twee kanten goed loopt. Als inkoper blijf ik betrokken als het project eenmaal draait, ook voor mijn eigen kennis en interesse. Ik ben opgeleid in de metaalsector en privé vind ik de bouw ook interessant. Strukton werkt nu bijvoorbeeld aan een leidingtracé op Chemelot. Ik ben daar bij de uitvoering geen vreemde eend in de bijt. Het maken van de projecten is een wij-verhaal: projectleider, team van de aannemer en inkoper.

Werk en privé

Met pensioen gaan geeft mij een dubbel gevoel. Je laat al die jaren niet zomaar achter je, maar ik ga er nu een mooie tijd van maken met het thuisfront. Mijn vrouw en ik hebben door de jaren heen een boerderijtje opgeknapt waar we nu nog meer van kunnen genieten. Ik ben een paardenfanaat en actief bij de ruiterclub en schutterij. Dat laatste doe ik samen met mijn dochter. Privé en werk hebben voor mij altijd veel met elkaar te maken. Het is heel belangrijk om plezier te hebben in je werk. En als het even minder goed gaat, moet je ook met elkaar blijven praten. Als ik nog iets mee kan geven voor de toekomst, dan is het: blijf open en eerlijk. Zo kun je een vertrouwensrelatie scheppen en die brengt je heel veel.”

Meer weten over ons specialisme Industriebouw?

Ralf Blom

Manager Industriebouw


+31 (0)6 51 13 55 11

Industriebouw

Ontdek meer over ons specialisme industriebouw

Lees snel verder