Bekijk alle artikelen

Buurtbewoners in het zonnetje op Burendag in Delft en Westeremden

Omwonenden zijn in Delft en Westeremden in het zonnetje gezet. Onder het genot van een kop koffie zijn er leuke gesprekken gevoerd en is er zelfs, speciaal voor de omgeving, een bruggetje geopend.

Delft

Omwonenden van station Delft Campus zijn afgelopen zaterdag uitgenodigd door ProRail en Strukton voor een kopje koffie met iets lekkers. Samen met medewerkers van Strukton zijn er gesprekken gevoerd, rondleidingen gegeven op het station en bij de bouwkeet waren spoormaterialen én de Eco RailRunner te zien.

Station Delft Campus ging eind vorig jaar al officieel in gebruik, maar nu zijn ook de laatste spoorwerkzaamheden bij het station gereed. Een goede reden om de bewoners juist op Burendag te bedanken voor het geduld en hun begrip voor de werkzaamheden.

Fotograaf: Stefan Verkerk

Westeremden

Op dezelfde dag heeft bouwcombinatie Switch (Strukton – Mobilis – Oosterhof Holman, de bouwers van de hoogspanningsverbinding 380kV VVL-EOS) samen met opdrachtgever TenneT een aantal buurtbewoners uitgenodigd in Westeremden, onderdeel van locatie Wintrack Noord. De bouwcombinatie heeft een bruggetje gemaakt, als onderdeel van het ‘Ommetje Westeremden’, dat op deze dag officieel geopend is.

Dit bruggetje was een idee dat ontstaan is in het EMVI-plan, om een mooi uitzichtpunt te maken. Samen met bewoners Westeremden is de locatie bepaald en het ontwerp opgepakt en uitgevoerd. Het bruggetje geeft uitzicht op het nieuwe landschap, aangekleed door de nieuwe masten.

Met het bruggetje doet Switch als ‘naaste buur’ iets terug voor de omgeving. Hoe mooi is het dat we de opening van het bruggetje samen op Burendag hebben gevierd.