Bekijk alle artikelen

Uniek kijkje bij station Groningen op zaterdag 18 juni

Bouwlocatie, dus… verboden toegang! Maar niet op zaterdag 18 juni, de Dag van de Bouw. Op deze dag stellen diverse bouwers in Nederland hun bouwlocatie open voor het publiek. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de bouwschermen. Project Groningen Spoorzone doet ook mee. Die dag kunnen belangstellenden op het project door de bouwkuip lopen.

Uniek kijkje

Op zaterdag 18 juni stellen wij het bouwterrein van project Groningen Spoorzone open voor publiek en zorgen we met de samenwerkende partners en opdrachtgever ProRail voor een mooi programma dat bezoekers een kijkje geeft in de bouwkuip. Ook stellen wij diverse machines op die we gebruiken in de wegen- en spoorbouw.

De komende jaren verbouwen we station Groningen en maken wij het klaar voor de toekomst. Er komen een ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. Daarnaast verhuist het busstation naar de zuidzijde van het station en komt er een busonderdoorgang. De functie van het monumentale stationsgebouw wordt met de uitvoering van het project in ere hersteld; de hal wordt weer de logische in- en uitgang van het station. Regionale sporen trekken we door waardoor de treinen uit Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool via station Groningen door kunnen rijden naar Groningen Europapark en verder. Het station wordt met de voetgangerspassage en de fietstunnel een belangrijke verbinding tussen de binnenstad en de zuidelijke wijken en ontsluit in de toekomst een dynamisch nieuw stadsdeel.

Toegang werkterrein op 18 juni

Bezoekers zijn op 18 juni welkom tussen 10:00 en 16:00 uur. De ingang van de Strukton bouwplaats bevindt zich aan de Achterweg 1 te Groningen (zuidzijde station). Er is geen parkeergelegenheid. Bezoekers zijn welkom per fiets of te voet.

Het terrein maken we zo toegankelijk mogelijk voor de Dag van de Bouw, maar het blijft een werkterrein. Daarom adviseren wij bezoekers stevig schoeisel te dragen. Ook is hierdoor het terrein niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Kinderen zijn van harte welkom, wel onder begeleiding van een volwassene.

Groningen Spoorzone

Project Groningen Spoorzone is een samenwerkingsproject van provincie Groningen, gemeente Groningen, NS, ProRail en het Rijk. Aanpassingen aan sporen en stations tussen Haren en Groningen versterken Groningen als goed functionerend OV-knooppunt en worden stad en regio beter bereikbaar. Het groeiende aantal reizigers per trein, bus, fiets en te voet kan straks nog comfortabeler, sneller en gemakkelijker hun bestemming bereiken. Station Groningen wordt naast de toegangspoort tot de regio het visitekaartje van de stad.

Over het project

Alle laatste updates over het project Groningen Spoorzone

Naar de site van Groningen Spoorzone