Bekijk alle artikelen

Hoe kunnen we de levensduur van Amsterdamse kademuren verlengen?

Onze hoofdstad Amsterdam heeft circa 200 kilometer gemeentelijke kademuren die in slechte staat verkeren. Sommige delen moeten direct worden veiliggesteld. Maar niet alle muren kunnen tegelijk aangepakt worden in verband met materieel, capaciteit, bereikbaarheid en leefbaarheid. Daarom is de gemeente Amsterdam met 6 partijen, waaronder Strukton, een samenwerking aangegaan voor een innovatietraject.

Door samen te werken, kennis te delen en innovatief te denken wordt gewerkt aan maatregelen om de levensduur van kademuren te verlengen. Zes partijen gaan samen aan de slag met zeer uiteenlopende oplossingen waarbij ze kennis delen en elkaar inspireren. De betrokken partijen zijn BAM, Boskalis, Groundwater Technology, IV Infra, Strukton-JLD en Wagemaker.

Strukton en JLD hebben hun krachten gebundeld. Onze innovatieve oplossing betreft een foam dat zich bindt aan het water. De samenstelling van deze foam Hydrofoob Water Geactiveerd Polyurethaan zorgt ervoor dat de vloeistof na activatie in veen- of kleihoudende grond stabiliseert. Het foam wordt in combinatie met een stalen constructie aangebracht. Zo ontstaat een stevige fundatie onder de kademuur.

Samen werken aan innovatieve oplossingen en meebouwen aan de toekomst.

Met steun en samenwerking van de gemeente Amsterdam en erkende kennisinstellingen onderzoeken we de komende periode onder meer het gebruik van het foam zonder frame en het effect van het foam op het grondwater. Zo werken we samen aan innovatieve oplossingen en bouwen mee aan de toekomst.

Meer weten?

Meer weten over dit traject en onze innovatie. Neem contact op met Antje van Drunen.

Antje van Drunen

Werkvoorbereider


+31 6 15410112