Bekijk alle artikelen

Project gegund: vervangen bruggen en kademuren Piet Heinplein – Den Haag

Strukton Civiel heeft, in combinatie met De Vries Werkendam, een mooi project gegund gekregen in Den Haag. Op het Piet Heinplein, gelegen in hartje centrum, zijn de overkluizingen (bruggen en kademuren) aan vervanging toe. De gemeente maakt de gracht onder het plein weer open. Het werk aan de bruggen, de kades en het plein start in het eerste kwartaal van 2022.

De combinatie Strukton – De Vries Werkendam gaat hier de komende 2 jaren aan het werk. Het plan is vooraf in de tenderfase goed uitgedacht. De combinatie gaat aan de slag met het ontwerpen, voorbereiden en realiseren van de kademuren, twee verkeersbruggen, de riolering, de maaiveldinrichting en draagt zorg voor de nodige tijdelijke maatregelen.

Veilig alles door laten gaan

Werken in hartje Den Haag vraag veel aandacht voor de omgeving. Verkeer, werk en wonen moet door kunnen gaan voor de omwonenden en ondernemers, waarbij de veiligheid geborgd blijft. Hierbij monitoren we het geluid en de trillingen en beperken zoveel mogelijk de overlast. Strukton heeft de nodige ervaring opgedaan tijdens een eerder project in de binnenstad aan de Prinsessewal. Deze kennis en kunde kunnen we nu ook inzetten.

Elektrisch voor duurzaamheid

Op dit werk wordt door de combinatie diverse elektrische machines ingezet voor het uitvoeren van de civiele werkzaamheden. Zo worden de sleuven gegraven door een elektrische minigraver en wordt materiaal en zand vervoert door een elektrische shovel. Dit alles om emissie te verminderen voor een duurzame toekomst.