Bekijk alle artikelen

Duurzame inzetbaarheid voor een gezonde organisatie

Onze mensen fit en gezond houden vinden we heel belangrijk. Het fundament is een gezonde en veilige werkomgeving met 24Safe en verzuimpreventie. We zetten in op talentontwikkeling en loopbaanperspectief om onze medewerkers te blijven binden en boeien.

 Duurzame inzetbaarheid draagt bij aan onze mvo-doelstellingen ‘Veilig en gezond werken’ (SDG 8) en ‘Fundamentele mensenrechten respecteren’ (SDG 8). 

Gezond op weg
Met ons programma ‘Gezond op weg’ ontwikkelen we wat onze organisatie nodig heeft om medewerkers fysiek en psychisch gezond te houden.

Oktober is onze jaarlijkse Gezondheidsmaand met leuke acties, zoals het bestellen van Strukton Civiel-sportkleding met een aantrekkelijke korting. Het gaat om bewustwording. We bieden met hulpverleners traumazorg, pensioenberekeningen en advies over bijvoorbeeld voeding en stressmanagement. We werken nauw samen met de arbodienst. Zo willen we ziekteverzuim voorkomen.

Leidinggevenden hebben een belangrijke signaleringsfunctie. In ‘Gezond op weg’-trainingen besteden we veel aandacht aan bewustwording. Met de tool ‘Are you ok’ stimuleren we hen naar welzijn te vragen, bijvoorbeeld aan medewerkers-op-afstand in coronatijd. Nieuw zijn de laagdrempelige podcasts: korte luistertrainingen in de vorm van tips van collega’s.

 

Gezonde organisatie
Een lange en mooie loopbaan bij Strukton Civiel begint al vóór de start. Nieuwe medewerkers nemen we mee in een online kennismakingsreis en een boeiende introductiegame. Jonge talenten volgen het FIT-startersprogramma of het Young Professionals-ontwikkelprogramma. Ervaren krachten wisselen kennis en ervaring uit binnen de regio- en productbedrijven van Strukton Civiel. 

De medewerker heeft de regie en wij faciliteren. Samen bouwen we aan een gezonde organisatie met veel talent en vakmanschap.