Bekijk alle artikelen

Projectbezoek Almere Havenkom

De contouren van de vernieuwde benedenkade in Almere Havenkom zijn al goed zichtbaar. Een project van Strukton Civiel waar half maart 2021 is gestart met werkzaamheden. In opdracht van gemeente Almere wordt een sfeervolle boulevard met een aantrekkelijk verblijfsklimaat gerealiseerd.

De contouren van de vernieuwde benedenkade in Almere Havenkom zijn al goed zichtbaar. Een project van Strukton Civiel waar half maart 2021 is gestart met werkzaamheden. In opdracht van gemeente Almere wordt een sfeervolle boulevard met een aantrekkelijk verblijfsklimaat gerealiseerd.

De bovenkade is met zo’n 4 meter verbreed zodat er meer ruimte is voor terrassen. Voor deze nieuwe kademuren zijn sterke keerwanden gebruikt, deze worden 40 centimeter ingegraven zodat ze de golven vanuit de haven aankunnen.

De brede strakke trappen zorgen voor een mooi lijnenspel. Deze trappen zullen in de zomer bezet worden door zongenietende toeristen en in winter weerstand bieden tegen de stevige storm. Door precies te werken met deklagen van puinfundering en specie zodat de treden strak op hun plek blijven.

De granietkeien op de benedenkade zijn hergebruikt en worden met grove tussenvoegen ingelegd. Door genoeg ruimte tussen de stenen te houden kan het water ertussendoor zijn weg vinden zonder de keien mee terug te sleuren in ‘zee’.

Komende weken wordt gewerkt aan de steigers en houten vlonder. Het project loopt volgens planning en zal uiterlijk 15 oktober gereed zijn.

Projectbezoek Almere Havenkom

Een projectbezoek met levendige beelden van de realisatie.

Bekijk de video