Bekijk alle artikelen

Niveau 5 op veiligheidsladder voor Strukton Rail Nederland

Onbewust bekwaam. Zo mogen wij onszelf vanaf vandaag noemen als het gaat om veiligheid en gezondheid, want wij hebben niveau 5 bereikt op de Safety Culture Ladder (voorheen Veiligheidsladder).

Dit niveau geldt voor de volle breedte van Strukton Rail Nederland, alle disciplines van Seinwezen, Kabel en Baan tot en met Energievoorziening, van Onderhoud tot en met Projecten en ons materieelbedrijf Strukton Rail Equipment. Wij zijn enorm trots op dit resultaat en gaan graag samen met partners de uitdaging aan om het niveau vast te houden.

Het bereiken van niveau 5 is een compliment voor niet alleen de ca. 1.250 collega’s van Strukton Rail Nederland, maar ook de medewerkers van de partijen waar wij mee samenwerken. ProRail, onderaannemers, leveranciers, partners en andere opdrachtgevers. Wij zoeken elkaar op, delen informatie over best practices, maar ook over onveilige situaties, onveilige handelingen en incidenten. En we nemen samen initiatieven om alsmaar de veiligheid en gezondheid te verbeteren, tijdens, vóór en na het werk.

Met het bereiken van niveau 5 zijn we er niet. Sterker, nu begint het pas. Onbewust bekwaam blijven. Ons niveau vasthouden. Die uitdaging kunnen en willen we alleen aangaan met de medewerking van onze partners. Veiligheid en gezondheid moet altijd beter. Het vraagt continue alertheid van iedereen. En steeds weer de vraag of het veiliger kan, met minder belasting. En altijd de bereidheid en drive om te investeren in verbetering en hierover met elkaar in gesprek te blijven. Wij willen groeien en vragen iedereen om met ons mee te groeien!

Groei jij met ons mee op de veiligheidsladder?

Vragen of suggesties?

Mail ons