Bekijk alle artikelen

Start van onderhoud vaarwegen Oost-Nederland

Strukton Civiel gaat de komende vijf jaar het onderhoud van perceel 2 aan de vaarwegen in Oost-Nederland uitvoeren. Het aangenomen perceel van het prestatiecontract van Rijkswaterstaat betreft de Nederrijn, Lek, IJsseldelta en Twentekanalen en bestaat in totaal uit 87 km kanaal, 250 km rivier en 2486 kribben. Het Prestatiecontract Vaarwegen Oost-Nederland met een waarde van ruim EUR 50 miljoen, beslaat een contractperiode van vijf jaar, en kent een optie tot maximaal drie jaar verlenging.

De werkzaamheden aan de vaarwegen bestaan onder meer uit:

  • vaargeulonderhoud (baggeren);
  • oeveronderhoud;
  • groenonderhoud langs de kanalen;
  • onderhoud verhardingen en aanlegvoorzieningen in overnachtingshavens.

De door Strukton Civiel uit te voeren werkzaamheden aan de genoemde waterwegen starten in de tweede helft van 2021.

Hoogste kwaliteitsscore

Rijkswaterstaat heeft bij de aanbesteding BPKV (beste prijs-kwaliteitverhouding) criteria gehanteerd gericht op assetmanagement en duurzaamheid (milieukostenindicatoren/MKI’s). Strukton behaalde in totaal de hoogste kwaliteitsscore van alle inschrijvers en daardoor op perceel 2 ook de fictief laagste inschrijving.

Samenwerking
Voor Strukton een uitgelezen mogelijkheid om zijn activiteiten in de onderhoudsmarkt te verstevigen en een langdurige samenwerkingsrelatie met Rijkswaterstaat aan te gaan. Ook digitalisering en technologie zijn belangrijke speerpunten van Strukton die in dit contract zeer goed passen. We danken Rijkswaterstaat voor het vertrouwen.

Benieuwd wat Strukton Civiel nog meer 'maakt'?

Als één Strukton Civiel beschikken we over de professionele en innovatieve slagkracht om onze klanten – landelijk en regionaal – van dienst te zijn. En bouwen we aan infrastructuur waarop Nederland zich fluitend voortbeweegt.