Bekijk alle artikelen

Prinslandsebrug technisch vernieuwd

Specialisten van Strukton Systems hebben in drie maanden tijd de elektrische en hydraulische installaties van de Prinslandsebrug over de Noord-Brabantse Dintel compleet vernieuwd. De techniek was na 25 jaar verouderd en moest worden vervangen om storingen in de toekomst te voorkomen.

Aan de buitenkant zie je er niets van. De Prinslandsebrug over de Noord-Brabantse Dintel heeft dezelfde aanblik als voorheen. En nog steeds gaat hij open voor passerende schepen. Wat je niet ziet, is de techniek die daarachter zit. Die techniek is compleet vernieuwd. De hydraulische aandrijving van de brug, de besturingsinstallatie, de afsluitboominstallatie, de landverkeer- en scheepvaartseinen, onderdoorvaartlichten en audio/video. Alles is vervangen en aangepast aan de huidige eisen en stand der techniek. Bovendien is een nieuwe bediening op afstand gerealiseerd vanaf de sluis aan de Sasdijk. Voorheen werd de brug bediend vanuit de centrale post bij de Roode Vaart.

De klus heeft ruim acht maanden in beslag genomen van ontwerp tot oplevering in december 2020. Tijdens het werk was altijd één rijbaan beschikbaar voor het wegverkeer. Zo kon met behulp van verkeersregelaars het verkeer uit beide richtingen om en om langs het werk rijden en werd de overlast voor de omgeving tot een minimum beperkt.