Bekijk alle artikelen

Vernieuwing metrospoorbrug over de Schinkel

In opdracht van het GVB vernieuwt Strukton Rail in juli 2020 het kruiswisselcomplex Amstelveenseweg en de spoorconstructies op de metrospoorbrug over de Schinkel in Amsterdam. Het project is gegund op basis de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De beweegbare metrospoorbrug ligt naast twee spoorbruggen en wordt omringd door twee rijrichtingen van de A10. In totaal liggen er vijf bruggen naast elkaar. In alle bruggen bevinden zich beweegbare brugkleppen, zodat ze open kunnen worden gezet voor scheepsvaart.

Complexe brug

De metrospoorbrug is de enige beweegbare brug in een metrolijn in Nederland. Na de werkzaamheden dient de Schinkelbrug opnieuw gebalanceerd te worden. De metrospoorbrug is vergelijkbaar met bruggen van ProRail. Die zijn complex in hun combinatie van constructie, sturing en beveiliging. Strukton heeft veel ervaring met werkzaamheden aan dit soort complexe bruggen. Tijdens de vernieuwing zijn collega’s van Baan, Kabel, Seinwezen, wisselverwarming en kunstwerken integraal aan het werk. Met onze vakkennis zijn we in staat de werkzaamheden binnen het gestelde tijdskader af te ronden.

Logistieke uitdaging

De vernieuwing is niet alleen een technisch uitdagende klus. Het werk brengt ook een logistieke uitdaging met zich mee. Het werkterrein ligt tussen de twee rijrichtingen van de A10 en naast twee andere spoorbruggen. Voor het aan- en afvoeren van materialen en materieel, wordt een tijdelijk bouwterrein gemaakt. Dit terrein is bereikbaar via een tijdelijke uitvoegstrook aan de linkerzijde van de rijbaan en kan alleen ’s nachts worden gebruikt. Tijdens de voorbereiding moeten alle logistieke zaken in beeld zijn, zodat overdag alle benodigde materialen en materieel aanwezig zijn om het werk te kunnen uitvoeren.

Gunning

Strukton Rail heeft in samenwerking met MW Projectmanagement & advies een plan van aanpak opgesteld. Hierin is uitgebreid ingegaan op de aspecten planning, organisatie en doordachte logistiek.

Lees nieuws, blogs en testimonials

Blijf op de hoogte van Strukton

Wil ik lezen