Bekijk alle artikelen

Strukton Civiel Projecten erkend door ProRail voor TunnelAlliantie 2.0

Strukton Civiel Projecten heeft de Programma-erkenning TunnelAlliantie ontvangen van ProRail en is daarmee erkend ondernemer binnen de TunnelAlliantie 2.0. De TunnelAlliantie staat voor ketensamenwerking tussen initiatiefnemers, zoals gemeentes en provincies, ProRail en specifiek erkende aannemers voor het realiseren van spooronderdoorgangen.

De TunnelAlliantie

De TunnelAlliantie gaat anders om met financierende opdrachtgevers, meestal gemeentes en provincies, om meer kwaliteit en hogere betrouwbaarheid te bewerkstelligen. Dit heeft in de afgelopen jaren geleid tot minder faalkosten, efficiënter werken en daarmee lagere kosten.

In de vernieuwde werkwijze werken ProRail met de Programma-erkenning TunnelAlliantie. De Programma-erkenning is bindend voor alle nieuwe spooronderdoorgangprojecten vanaf april 2019. Vóór aanbesteding van een project stelt ProRail voor de gehele markt de werkwijze en kwaliteitsnormen vast. Aannemers die deel willen nemen aan de aanbesteding voor spooronderdoorgang projecten moeten vooraf erkend zijn en worden dan vermeld op de Lijst erkende ondernemers TunnelAlliantie.

Lees meer over de TunnelAlliantie op: https://www.prorail.nl/leveranciers/aanbesteden-en-inkoop/tunnelalliantie.