Bekijk alle artikelen

Inhijsen fietsbrug Enschede succesvol

In de nacht van 14 op 15 juni is de nieuwe stalen fietsbrug aan de Euregioweg succesvol over de spoorlijn Enschede gehesen.

De komende maanden wordt de fietsbrug en de omliggende omgeving verder afgebouwd. Vanaf begin oktober kan dan in twee richtingen gefietst worden vanaf de rotonde met de Sleutelweg naar de fietsbrug in de Oosterstraat. Het is een verbinding die op dit moment  door veel fietsers wordt gemist. De nieuwe fietsverbinding sluit aan op de toekomstige fietssnelweg F35.

De fietsverbinding langs de Euregioweg draagt bij aan een verdere verbetering van het fietsklimaat in Enschede. De bereikbaarheid per fiets van het Euregio bedrijventerrein verbetert sterk. Ook draagt het bij aan het duurzaamheidsimago van het Euregio bedrijventerrein. De bouw van deze fietsverbinding wordt gerealiseerd door Strukton Civiel Noord & Oost en Buiting Staalbouw in opdracht van de gemeente Enschede.

 Enschede Fietsstad 2020

Fietsen is in. Daarom zet de gemeente Enschede samen met fietsstadpartners stevig in op de fiets. Zo komen er goede en veilige fietsvoorzieningen en wordt veilig fietsen gepromoot. Met leuke acties worden inwoners en werknemers in Enschede uitgedaagd om vaker de fiets te pakken. Op de website www.enschedefietsstad.nl vindt u meer informatie over deze campagne en de lopende acties.