Bekijk alle artikelen

Dag van de Bouw: 3x kijkje in onze keuken

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni stelden we op maar liefst drie plekken in Nederland ons terrein open voor geïnteresseerden.

Best bijzonder, want normaal gesproken is het niet toegestaan om deze bouwplaatsen te betreden. Jong en oud brachten een bezoek aan het terrein in Zeewolde, Venlo of Groningen. Er kan gesproken worden van een geslaagde dag.

Aanleg Havenkwartier /De Blauwe Diamant in Zeewolde
Een project van Strukton Civiel waar in opdracht van gemeente Zeewolde wordt gewerkt aan de aanleg van een vaarroute met sluizencomplex in de vorm van een schutsluis en een keersluis om Havenkwartier De Blauwe Diamant te ontsluiten. Ook worden de primaire en regionale waterkeringen, en de weginfrastructuur aangepakt. Al met al een project waarin samenwerking het sleutelwoord is. Circa 1.000 geïnteresseerden zijn op dit project afgekomen. 

 

Renovatie Raad van Arbeid in Venlo
Een project van Strukton Worksphere in opdracht van Campus Vastgoed waar 150 bezoekers hebben gezien hoe het oude karakteristieke gebouw verbouwd wordt tot onderwijslocatie van de Universiteit Maastricht, inclusief 28 studentenwoningen.

 

Groningen Spoorzone
Een project van Strukton Rail waarbij in opdracht van ProRail gewerkt wordt aan onder andere de realisatie van het nieuwe opstelterrein de Vork. Op vrijdag 14 juni werd het terrein al opengesteld voor technici en studenten en tijdens de Dag van de Bouw voor geïnteresseerden. Een veelzijdig programma dat bezoekers een kijkje heeft gegeven in de veelzijdige wereld van spoorbouw en -onderhoud. Van spoormachines tot Virtual Reality, alles kwam voorbij. In totaal zijn circa 500 bezoekers verwelkomd.
 
Speciale dank aan alle partijen die samen met ons de Dag van de Bouw mogelijk hebben gemaakt. Op naar volgend jaar.