Bekijk alle artikelen

Hetzelfde vakmanschap, dezelfde bouwkeet

Ivo Pronk en Jordy Scheermeijer werken al 15 jaar samen. Ze zijn opgeleid als betontimmerman en werden bij Strukton Civiel een team. Samen pakken ze alles op. Juist dat vinden ze zo leuk.

“Tijdens de opleiding kwam ik door een inhaalles bij Jordy in de klas”, vertelt Ivo. “Allebei zijn we als leerling bij Strukton Civiel terechtgekomen en na een paar jaar aan elkaar gekoppeld. In 2014 maakten we door reorganisatie samen een uitstap en sinds 2018 zijn we terug bij Strukton Civiel.”

“We zaten een jaar op de Weerwaterbrug in Almere”, vervolgt Ivo. “Door de stalen bekisting en het herhaald inzetten van de houten bekisting was er niet veel timmerwerk. We hielpen dan met vijzelen, lassen, slijpen, storten en leuningen stellen. Ik werk het liefst met hout, maar die variatie is leuk.”

“Via een kennis kwam ik toevallig bij de praktijkopleiding Betonbouw (SPBN) terecht”, zegt Jordy. “Al eerder had ik ontdekt dat ik graag met mijn handen werk. Ivo en ik doen zoveel mogelijk zelf. Daarvoor is creativiteit nodig en oplossingsgericht denken. Ik vind het heerlijk om te timmeren, de afwisseling is leuk en er is veel te doen. Ik zit helemaal op mijn plek.”

Ik ken hem langer dan mijn vrouw

Gouden duo

Door anderen worden ze ‘harde werkers en overal inzetbaar’ genoemd. Ze zijn helemaal op elkaar ingespeeld – ‘ik ken hem langer dan mijn vrouw’ – en soms elkaars tegenpool. “Ivo is een pietje-precies. Voor net zichtwerk doen we het meer volgens hem. Als het snel moet, doen we het meer op mijn manier.” Vorig jaar werkten ze bij de spooronderdoorgang Rijswijk en momenteel op het project Tata Steel in IJmuiden.

Wat maak jij morgen?

Relevante vacatures

Enthousiast over het verhaal van Jordy en Ivo? Check of wij voor jou een leuke vacature hebben

Lees meer
Lees meer over Relevante vacatures

Jobalert

Schrijf je in op onze jobalert en krijg een seintje als er nieuwe vacatures zijn

Lees meer
Lees meer over Jobalert
Naar al onze vacatures